IStockphoto

Март, в случая по-скоро април, бележи началото на по-топло време, по-дълги дни и най-важното – пролетна мода. Облекчението да приберете вашите пухени палта, термобельо и да извадите по-леките дрехи е несравнимо, тъй като често сме в състояние да изразим личния си стил по-добре, когато носим по-прилепнали дизайни, описващи тялото, а не сме скрити под дебел кат дрехи.

Според стилистката Челси Волпе, носенето на по-меки материи ще бъде водещо тази пролет, и материи като дантела и тюл ще са в челните редици на пролетните тенденции. Тя също така прогнозира, че странните и игриви аксесоари ще се развиват силно, тъй като хората намират нови начини да преоткрият себе си по достъпни начини. И разбира се, носталгичната мода все още е на върха, включително стилове от 70-те, 90-те и началото на 2000-те години.

 
Пролетна мода – тенденции, за които да се оглеждате:
 
1. Обемни сандали
 
Елегантните обувки са на мода тази пролет, по-точно сандалите, които изглеждат като произведения на изкуството. Тези цветни модели имат уникална енергия и форма, които ви карат да изглеждате стилно, дори и с най-простото облекло. Харесва ни и фактът, че макар сандалите да изглеждат трудни за обуване и носене, гумата, от която са направени, е доста удобна и приляга идеално по крака.

2. Причудливи аксесоари за коса
 
Макар през последните години да се наблягаше на основните и по-прости силуети в облеклото, аксесоарите стават по-забавни от всякога. Независимо дали става дума за фиби с пайети или цветни шноли, определено ще видим хора, изразяващи повече цвят и чар с прическата си. Декоративните фиби за коса имаха своя момент през 2022 година, но сега е време да се насочим към малко по-странните и забавни аксесоари.
 

Пролетна мода – какво да носите, когато навън все още е студено

 

 

Пролет в офиса – какво да носите този сезон

 

 

Пролетна мода – 6 тоалета за променливото време

3. Деликатна дантела
 
Базираната в Ню Йорк стилистка Лив Шрайбър казва, че дрехите, излъчващи романтика, определено ще доминират през пролетта. А какво по-романтично от дантелата? Очаквайте да видите много артикули, като топове и рокли, вдъхновени от дантела и по-леки материи. 

Още тенденции за пролетта и други модни съвети ще откриете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase