IStockphoto
fallback

Настъпването на пролетта ни кара да се променим. Едни започват хранителен режим, да спортуват, докато други се решават на нова прическа. Ако постригването за вас не е достатъчно, то сигурно вече обмисляте да смените цвета на косата. И преди да сте го направили, бързаме да ви кажем кой е най-актуалния за сезона тон. Става дума за черешова кола, която ще промени схващането, че само по-възрастните избират червеното. 

През последните няколко месеца тенденцията, чието оригинално име е „Cherry Coke“, става все по-популярна. Въпросният цвят, който е нещо смесица между кафявото на колата и наситеният червен цвят на плода череша, отива повече на тъмнокоси. Но не си мислете, че не изисква поддръжка!
 
Макар да си мислите, че боята с цвят черешовата кола е сравнително нова, трябва да знаете, че тя е измислена преди десетилетия. Според стилисти тя напомня много за косите през 2000-те години. И ето, че за пролетта ще се използва много по-често.  
 
Какъв точно цвят е „Cherry Coke“?
 
Дори и да не са избрали точно същия цвят, наскоро много звеазди доказаха, че червеното отново е на мода. Да вземем, например, новата прическа на Криси Тейгън или пък тази на Меган Фокс.
 
„Това е наситено бордо с червен тон и е наистина красиво за тъмна брюнетка“, казва Саси Медчил пред Popsugar.
 
Специалистът разкрива, че трудно ще получите въпросния червен цвят с тъмния отенък на колата в домашни условия. За да не се разочаровате или си съсипете косата, се обърнете към опитен колорист. Той ще прецени дали да ползва една боя или смеси няколко, за да стане идеалната черешова кола. 
 

Дълга коса – колко често трябва да я подстригвате?

Боядисване – драматично тъмната коса отново е на мода

Перфектната коса – постижима е с тези шест съвета от фризьори

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Kae (@kaemchxng)

 
По думите на Медчил, винаги, когато се боядисвате в червен цвят, е добре да носите снимки, за да дадете нагледен пример на фризьора какво точно да постигне върху косата ви. 

Още за актуалния цвят за пролетни прически и други тенденции от света на модата и красотата ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 1 година

Всичките червенокоси жени, които познавам страдат от някакви форми на депресии и пият хапчета.

1

Анонимен

преди 1 година

Червени си боядисват косите момичета с проблеми в семейството. Това е доказано.

fallback