Снимка: Istock

Когато не сме в настроение, ние най-често се затваряме в себе си. Изживяваме определен период и през това време не искаме никой и нищо да ни вадят от него. Това се отнася с пълна сила за роднини и близки, които ни казват, че „всичко ще е наред“ и че „трябва да мислим позитивно“. По всичко изглежда, че позитивното мислене е последното нещо, което бихме искали да направим. Всъщност всички знаем, че всичко е въпрос на вътрешна настройка.

В този ред на мисли, веднъж попаднали в лапите на негативизма, не бива да се оставяме той да ни владее прекалено дълго. В противен случай рискуваме да задълбочим състоянието си и дори да стигнем до по-дълбоки и депресивни състояния. Има ли начин да противодействаме на този лош сценарий? Разбира се.

В следващите редове ви предлагаме няколко изпитани метода, които ще подобрят настроението ви веднага и ще ви откъснат от черните мисли. Ето ги и тях:

Обадете се на близък човек

Дори това да ви се струва безумно, дори да взимате телефона, с мисълта да наберете познатия номер, а след това да го оставяте… Направете го. Заради вас самите, заради живота, който е прекрасен и който си заслужава да живеете. Повярвайте – вашите най-близки хора с радост ще се отзоват на вашия призив за помощ и със сигурност ще ви изслушат и ще ви дадат съвет.

След като приключите разговора, ще се почувствате много по-добре. Тук важно условие е да чуете гласа на човека отсреща. Писането на съобщения в социалните мрежи няма същата сила, както живата комуникация и обмяната на енергия.

Сменете фокуса

Както всичко друго в живота, лошите мисли са просто определен цикъл. Но веднъж попаднали в тази цикличност, не ѝ позволявайте тя да превзема мислите ви. Вместо това, опитайте се да се разсеете. Спомнете си момент, в който сте били щастливи, независимо кога. Спомнете си смеха ви, припомнете си как се чувствахте тогава, с какво бяхте облечен, кой беше с вас тогава. За колкото повече подробности се сетите, толкова повече ще потънете в този щастлив момент и ще имате усещането, че сякаш го изживявате отново. Оставете се този миг да ви погълне. Гарантираме ви, че на секундата ще се почувствате много по-добре.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase