IStockphoto

Има ли нещо по-прекрасно от красив и нов маникюр? Напълно вярваме, че с почистени кожички, оформени нокти и чисто нов слой лак сме по-добре подготвени да превземем света. Но също толкова бързо можем да се депресираме, когато видим, че маникюрът ни вече се напуква, лющи се и на места дори е счупен.

Ако имаме късмет, здравите ни нокти издържат около две седмици, което никак не е много време. Иска ни се да има начин, който да ни помогне да спестим както средства, така и постоянните нерви от липсата на безупречни нокти. И за наше, а и за ваше щастие, има няколко трика, с които да постигнем желания резултат. Хубавото е, че всеки един от тях може да се прави у дома, което още повече ни привлече и ни накара да се усмихнем.
 
Ето няколко съвета за правилна грижа за ноктите: 
 
1. Използвайте масло за кожички
 
Ако вече използвате масло за кожички, поздравяваме ви. Имаме чувството, че немного хора всъщност го правят, но може би като чуете, че това е един от най-добрите съвети за поддържането на здрав маникюр, ще промените мнението си.
 
За да поддържате здрави нокти и дълготраен маникюр, трябва да използвате масло за кожички всеки ден, но е особено важна стъпка веднага след като вашият лак изсъхне. Витамините в продукта ще поддържат ноктите и кожичките ви хидратирани и е по-малко вероятно да се счупят и разкъсат, което в крайна сметка предпазва маникюра. Ако не ви се излиза, за да купите масло за кожички, може спокойно да използвате кокосово масло или зехтин.
 
2. Не слагайте твърде много лак
 
Освен основното покритие и гел лака, трябва да нанасяте само от 1 до 3 слоя от избрания от вас цвят. Ако преминете тази граница, рискувате да отслабите нокътя и да го изложите на по-голяма вероятност от счупване. Избягвайте да избирате нюанси, които се нуждаят от твърде много повтаряне, за да бъдат по-плътни.

По-гладки и здрави нокти – пробвайте K-трик

Лак за нокти – 5 начина за бързо изсушаване

3. Запечатайте ръбовете
 
Случвало ли ви се е да гледате маникюристката си как прокарва четката по ръба на нокътя и да се чудите защо? Е, това е един от най-добрите съвети за дълготраен маникюр. Тази стъпка запечатва лака там, където е най-вероятно да започне да се напуква. Ако правите маникюра си у дома, уверете се, че четката ви няма много лак по нея, когато се опитвате да запечатате нокътя. Всичко, от което се нуждаете, е тънък слой за защита на краищата.

Още съветиза по-здрави нокти и някои бюти тенденции ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase