Снимка: Istock
fallback

Замразяването на храната е начин да я запазим годна за консумация по-дълго. За някои храни сме абсолютно сигурни, че можем да ги сложим във фризера. Ако например имате голямо количество месо, разбира се, ще го сложите във фризера. Същото важи за някои зеленчуци и горските плодове.

Но вероятно не сте се замисляли колко още храни можете да съхранявате в замразено състояние.

Кои са храните, които изненадващо можете да сложите във фризера?

Хумус

Ако сте си направили повече хумус, отколкото можете да изядете, можете да го замразите. Същото можете да направите и с купения от магазина хумус. Важното е да е запечатан в плътно затварящ се съд. Ако отгоре няма предпазен маслен слой, поръсете с малко зехтин, затворете и сложете във фризера.

Варена паста

Сварената паста често остава и бива изхвърлена. Вместо това можете да я замразите във фризера и да я използвате след това за други рецепти. Поръсете пастата с малко зехтин и отново я сложете в подходящ съд за замразяване. Така няма да се слепне.

Яйца

Яйцата също могат да се замразяват. Важното е да не ги слагате с черупките във фризера. Ако са пресни, разбийте ги и ги сложете в плътно затварящ се съд.

Сирена и кашкавали

Сирената и кашкавалите също са храни, които могат да отидат във фризера. Могат да се използват за готвене след това, тъй като текстурата им ще се измени заради замразяването.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback