Снимка: Istock
fallback

За да успеете да се потопите в коледната атмосфера, безспорно освен прекрасно настроение, вие и домът ви ще имате нужда от още нещо. Какво е то? Декорация, разбира се. Без значение дали навън има или няма сняг, блещукащите светлини, веселите цветове и ароматът на канела и ябълки ще ни пренесе в страната на Дядо Коледа, там, където винаги е празник.

В следващите редове ще ви предложим няколко хитри идеи как да си направите декорация сами у дома, с подръчни материали. Ето ги и тях:

Коледни елхички от картон

Със сигурност у вас ще се намери някой голям или пък по-малък картон, останал от последната ви онлайн поръчка. Децата никога не разрешават кашоните да бъдат изхвърляни, ето защо този път те могат да ви бъдат от полза. Този трик е съвсем лесен. Очертайте силует на коледно дърво и го изрежете. Повторете това още веднъж. Срежете по средата едното „дърво“ (но не докрай) и го сложете перпендикулярно на другото. По желание можете да декорирате с лампички, гирлянди или пък с коледни играчки. Ако имате останали стари лакове с брокат, можете да ги използвате.

Коледни гномчета

Маскирайте няколко малки бутилки от минерална вода или други напитки. Ще ви трябват парчета плат в сиво, червено и зелено, малко памук и копчета. От сивия плат оформете триъгълници, залепете ги с подходящо лепило за плат – те ще бъдат шапките на вашите джуджета. Останалата част от бутилката покрийте с другия плат (червен или зелен). Сложете малко памук за брада и едно копче за нос.

Коледни елхички от панделки

Един много лесен трик, с който можете да декорирате малките кътчета в дома или пък масата. Ще ви трябват само дървени пръчки, поставка и цветни ленти. Завържете лентите на дървената пръчка, като започнете от най-дългата – тя ще е основа на вашето дърво. Завършете с най-късата панделка. Залепете клечката на поставката. Вашата елхичка е готова.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 година

С такава декорация навремето чакахме дед Мороз,лъхаше на евтиния,кич и безвкусица. Сега времената са други и за да дойде Санта Клаус си трябва левец да се вложи.

2

ВИЦ

преди 1 година

Баба седи на пейката и държи в ръцете си перука, чене, изкуствено око и слънчеви очила. Та си казала: Басиии, как кихнах само!

1

Анонимен

преди 1 година

Едно време на село не празнувахме Нова година. Стане 22:30 и легахме да спим:)) както обикновено. Сега просто се модернизираха всички:)

fallback