IStockphoto

Парти сезонът, с който ще изпратим 2023 г., наближава. Независимо дали сме с приятели, роднини или се готвим за коледно парти, ни трябва нещо ново в гардероба! Освен някой цветен костюм, рокля с пайети или риза, може да заложим на една от тенденциите за зимата. Става дума за добре познатия на някои корсет.

Както вече сме ви разказвали, едно от теченията в модата е да използваме умело някои любими парчета от лятото в по-студените месеци. Така например много жени обличат потник под сакото или пък слагат ефирна рокля, върху която добавят жилетка или друго плетиво. Но с идването на месеца, в който имаме толкова поводи за празнуване, може да си купим корсет и да го съчетаем по най-различни начини.
 
Корсет за зима 2022 – носталгия по миналото
 
Жените носели корсет през 16-ти и 17-ти век. Но тогава той се използвал, за да пристегне талията и да скрие някои несъвършенства. Тогава той помагал за постигане на фигурата на пясъчен часовник.
 
През 70-те години на миналия век корсетът се завръща в облеклото на жените по различен начин. Тогава дизайнерката Вивиан Уестууд го използва за горно облекло. Едно от най-популярните съчетания и досега си остава бяла риза, върху която има черен корсет.
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от CAFUNÉ SHOP (@madebycafune)

 
Как да носите корсет за парти сезона?
 
Ако до момента не сте притежавали корсет, значи ви трябват няколко насоки за това с какво да го комбинирате. Съветваме ви първоначално да се ориентирате към класически черен или пък кожен. Той отива на дънки, панталон с широки крачоли, мидипола и актуални дрехи за зима 2022.
 
Коженият корсет на Зендая заслужава свой червен килим
 
Кара Делевин с черен сутиен, Ирина Шейк с бял корсет – дефилето на Savage x Fenty
 
Върху дрехите или под тях да го носите?
 
В зависимост от визията, към която се стремите, един корсет може да бъде както над, така и под дрехите. За зима 2022 е идеално съчетанието между бяла риза с буфан ръкави и корсет. Тъй като има много модели, които са с дантела, някои от които влизат в графа бельо, няма да сгрешите, ако сложите един и отгоре добавите тънка жилетка или пък късо/дълго сако. Може и да отидете на парти без нищо да покрива раменете и гърба ви.
 
Какви модели корсети да носите и още тенденци от света на модата ще откриете в Tialoto.bg 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase