Снимка: Pixabay/kalhh

Извънземните не само са реални, но се събират извън обсега на видимия ни диапазон и чакат подходящия момент, за да слязат на Земята и да вдъхновят Уил Смит и Томи Лий Джоунс да се обединят и да сложат черните костюми и очила. Ако това звучи напълно измислено, то е защото е така, но само отчасти. Според „Futurism“ харвардският астроном Ави Льоб, който се занимава с „лов на извънземни“, е представил ново изследване, което показва, че не само има извънземни в нашата галактика, но и че всъщност четири квинтилиона (10 на 18-та степен – бел. ред) извънземни кораба се движат скоростно през нашата Слънчева система. Ако сте смятали, че трафикът в Лос Анджелис е тежък, значи никога не сте били на супермагистралата на Млечния път.

Когато през 2017 г. беше открит обект, който учените не можеха да обяснят напълно, наречен Оумуамуа, това накара ловците на извънземни да се впуснат във вихъра на търсенето на отговори. Макар че около обекта Оумуамуа се водят множество дебати, Льоб излиза не с декларацията, че извънземните са пристигнали и Оумуамуа е доказателство за тяхното съществуване, а по-скоро с това, че трябва да се запитаме нещо повече; колко други обекти като Оумуамуа има, които остават незабелязани?

Разбира се, ловецът на извънземни получава доста отзиви за това, че подхранва любителите на извънземни теории на конспирацията и им дава повече муниции, за да обвиняват американското правителство, че се управлява от гущери. Все пак изследванията му не са подкрепени с необосновани твърдения. Вместо това, той е стигнал до това число по следния начин.

Първо, Льоб се е срещнал с колегата си астроном от Харвард Карсън Езел и преброили откритията след Оумуамуа, като за последните осем години те са общо четири. Използвайки тези данни и сравнявайки ги с размера на Слънчевата система, скоростта на наблюдението ѝ и ограниченията на нашите инструменти, те изказват хипотезата, че в цялата Слънчева система може да има ужасяващите 40 децилиона (10 на 33-та степен – бел. ред.) междузвездни обекта.

Естествено, в интерес на скромността, те намалили броя само до обитаемите области на Слънчевата система в близост до нашето слънце, което ни доведе до 4 квинтилиона предполагаеми извънземни кораби. Но къде са те и посещавали ли са ни?

Извънземните са част от нашата култура отдавна. Макар че културното ни разбиране за този феномен се е развило до голяма степен благодарение на събитията в Розуел, Ню Мексико, през 50-те години на миналия век, ако се вгледате достатъчно внимателно, можете да откриете техни изображения, украсяващи много древни цивилизации.

Голяма група хора вярва, че извънземните не само съществуват и че неидентифицираните летящи обекти (НЛО) са нещо обичайно в съвременния свят, но и че правителствата по света са се запретнали заедно да ги пазят в тайна, за да ги скрият от масите и да избегнат паника.

Но ако се потопим в разбирането ни за Вселената и явленията, които я правят красива, имаме повече въпроси, отколкото отговори, а когато нямаме отговори, ги приписваме на неземни същества. Когато древните хора са виждали неща в небето, които не са могли да обяснят, те са ги рисували като извънземни, а ние сме тълкували това като доказателство за съществуване; по същия начин, когато не можем да разберем как древните са построили пирамидите, ние го приписваме на извънземна помощ.

Когато гледаме към Умуамуа, дали това не е просто нещо, което тепърва трябва да открием и разберем? Или това е доказателство за съществуването на извънземни форми на живот в нашата Слънчева система? Така или иначе, паркингите на футболните стадиони вече са кошмар и не очакваме с нетърпение да паркираме сред четири квинтилиона други шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase