IStockphoto
fallback

Когато децата започнат да се връщат на училище и времето започне да се променя, знаем, че есента е точно зад ъгъла. Въпреки че настъпването на новия сезон носи много любимия ястия като тиквено лате с подправки и топли пуловери, то също така сигнализира за началото на грипния сезон и данните показват, че по-ниските температури са свързани и с увеличаване на други инфекции. 

Въпреки че няма вълшебна храна, която да гарантира есен без грип, има няколко храни, които са пълни с полезни вещества, за да поддържат имунната ви система силна. Тук ще намерите седем есенните фаворита, които със сигурност няма да навредят на шансовете ви да останете здрави през този сезон на настинки и грип. 
 
Не забравяйте да предприемете и други стъпки, за да се поддържате в бойна готовност, включително осигуряване на качествен сън, включване на умерени упражнения в рутината ви и правилно миене на ръцете. 
 
Ето кои храни са полезни за укрепване на имунната система: 
 
Портокалов сок
 
Портокалите са най-свежи в началото на късната есен, а сокът от тях е предпочитан от много хора, когато усетят, че настинката ги хваща. 100% портокалов сок съдържа витамин С, който укрепва имунната система, защитавайки клетките и насърчавайки производството и функционирането на имунните клетки. 
 
200 грама портокалов сок осигурява повече от 100% от препоръчителната ви дневна стойност на витамин С, а също така има много каротеноиди, включително бета, алфа каротин и бета криптоксантин, които могат да помогнат за образуването на витамин А в тялото. Това е важно хранително вещество за имунната функция.
 
Нар
 
Наровете са любима храна от векове и сега се смятат за суперхрана заради уникалните хранителни вещества, които съдържат. Смята се, че почти всяка част от растението е антимикробна, което означава, че този сезонен плод може да предотврати растежа на бактерии и вируси. Плюс това, както сокът от нар, така и семената се хвалят с изобилие от хранителни вещества, поддържащи имунитета, включително витамин С.
 
Още храни за укрепване на имунната система четете в материала на Тialoto.bg 

Източник: Тialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback