Снимка: Istock

Фъншуй се базира предимно на духовна символика, подбор на форми, цветове, фигури, които представляват лостове за активация на енергията по начин, който желаем. Ако знаем как правилно да използваме всички тези елементи в точния кът от дома, можем да поканим промяната, просперитета и обновлението в живота си.

Фениксът е един такъв символ, който има особено място във фъншуй. Това митично създание има огромно духовно значение в древната философия. Подобно на дракона, фениксът се появява в източната култура, но и в западните митологии. Божествената птица има дарбата да изгаря сама в пламъците си, загивайки и прераждайки се отново от пепелта.

Във фъншуй птиците като цяло се свързват със свободата и небесните енергии. Те летят над земята свободни и необезпокоявани. Фениксът може да се издигне стремително към слънцето, също символ на огъня и пламъците. Червеният феникс във фъншуй е символ на южната посока, нейно въплъщение и неин защитник. Той се свързва с енергията на слънцето, а елементът огън във фъншуй се свързва с просперитета и новите възможности, според thespruce.com.

Как да използвате символиката на феникса в дома си?

Разположението на предметите в дома, както и използването на посоките, според които той е разположен, се използва във фъншуй, за да привлечете положителни енергии към себе си, дома си, семейството си. Използването на образи, символизиращи определени цели, е начин да насочите енергията в желаната от вас посока.

Активирайте южния сектор

Южният сектор в дома носи вдъхновение, желание за растеж, просперитет, нови възможности и увеличаване на богатството. Ако поставите феникс в този сектор, ще привлечете такава енергия към себе си, която ще може да протича свободно през южния сектор в жилището ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase