fallback

"Концертът носи в себе си хора, които имат през годините извоювано име. За мен това е огромна чест. Благодаря на всички изпълнители, които намериха време и начин за това", каза Иван Тенев в студиото на "Денят ON AIR" по повод концерта за 70-годишния му юбилей.

Събитието ще се проведе на 28 март от 19:30 часа в "Зала 1" на НДК.

"Една песен е много кратка форма. Хората я чуват, когато са забързани в ежедневието. Ако поетът не е разбрал композитора, ако не стане тази симбиоза и аз не почувствам случващото се и не го предам на хората, няма да ги накарам да усетят нещо различно", сподели певицата Мая Нешкова за Bulgaria ON AIR.

Тя добави, че Иван Тенев е изключително дълбок човек.

"С него сме имали и конфликти, обаче. Става дума за песента "Слънце и сянка", която първоначално беше "Богът и Дяволът". Имаме една изключителна балада с него "Аз не знам кога морето плаче". Нашият най-успешен проект е "Опълченци". Направихме и една много приятна, закачлива песен - "Санта Мария", призна певицата.  

Запитан колко важно е да успеем да видим доброто и лошото, Иван Тенев сподели: "Дяволът и Богът, слънцето и сянката, черното и бялото - те са в контраст... искам животът да не е сив, по-добре да е черен или бял".

Той отбеляза, че на предстоящия концерт песните ще бъдат малко над 20, а изпълнителите - доказали се творци.  

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Влади

преди 2 години

Жив и здрав!

1

Торба сланина

преди 2 години

Торба лъжи.!.

fallback