Постоянните рекламни имейли и фишинг измами направиха проверяването на електронната ни поща досадна задача за повечето. Но понякога има добри причини да използваме папката спам.

Лора Спиърс не знаела, че отива на лов на съкровища, когато отворила папката за спам в имейл акаунта си. Докато търсела друго неправилно подадено съобщение, 55-годишната жена от окръг Оукланд, Мичиган, се натъква на необикновено съобщение.

"Търсих липсващ имейл от някого, така че проверих папката за спам в моя имейл акаунт. Тогава видях имейл от лотарията, който гласеше, е че съм спечелила награда", разказва тя.

Спиърс е спечелила джакпота от 3 милиона долара с Mega Millions на Мичиганска лотария в навечерието на Нова година, според организаторите на лотарията. Но едва през януари тя се натъква на имейл, който й съобщава за победата, тъй като тя забравила да провери печелившите числа по време на избора им.

Жената влиза в своя акаунт за онлайн лотария, за да потвърди наградата.

"Не можех да повярвам какво чета, така че влязох в акаунта си, за да потвърдя съобщението в имейла. Всичко това все още е толкова шокиращо за мен. Аз наистина спечелих 3 милиона долара!", казва тя.

В лотарията е била обявена награда от 1 милион долара, но Спиърс избрала да плати допълнително 1 долар за билета си, за да спечели "мегаплъзгащото" надграждане, което обещаваше да утрои печалбите й.

Тя също така казва, че е направила някои корекции в настройките на входящата си поща. "Определено добавих лотарията на Мичиган към моя списък с сигурни податели, само в случай, че някога имам късмета да получа още един имейл за огромна награда", казва Спиърс.

Спиърс и семейството й сега очакват с нетърпение ранното й пенсиониране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase