Снимка: Istock

Всеки търси бърз и лесен начин да почисти дома си. Малко са хората, които истински се наслаждават на чистенето. Повечето от нас го приемат за досадно задължение, което отнема от времето им. И все пак, чистенето е неизбежно, ако искаме домът ни да е свеж, чист и безопасен за здравето ни. Въпреки това, често допускаме грешки в чистенето, които всъщност не помагат на дома ни да сияе, а го правят по-мръсен.

Кои са грешките в чистенето, които правят дома по-мръсен?

Допускате да се натрупа излишна хартия

Сметки за ток, парно, вода, различни брошури, рекламни флаери, които събирате от пощенската кутия и захвърляте в някое кътче в дома или на масата са все купища излишна хартия, която събира прах. Започнете от тях, за да направите дома си по-малко прашен. Изхвърлете всичката хартия, която не ви трябва. Рециклирайте я. Направете нещо добро за дома си и за природата.

Оставяте мокри кърпи в банята

Мокрите кърпи в банята са рецепта за развитие на мухъл. Никога не дръжте мокри хавлиени кърпи и халати там. Оставяйте ги извън банята, за да изсъхнат.

Използвате прекалено много почистващ препарат

Много хора погрешно смятат, че ако използват повече препарат, ще изчистят по-добре. Това не е така. Всеки препарат има своята дозировка и това не е случайно. Ако използвате повече препарат, рискувате той да остане по повърхностите, а това е магнит за още мръсотия след това.

Чистите с мръсни пособия

Ако не почиствате парцалите, кърпите, прахосмукачката си, четките, които използвате, моповете, това няма да ви помогне да направите дома по-чист, а напротив. Чистенето с мръсни пособия е като омагьосан кръг, който ви кара да си мислите, че чистите нещо, а всъщност само хабите усилия и време без реален резултат.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase