Снимка: istock

Продукти:

1,6 л пилешки бульон
2 супени лъжици зехтин
150 г портобело, нарязани
150 г печурки, нарязани
3 малки тиквички, нарязани на тънки ленти
50 г масло
3 малки глави шалот, ситно нарязани
400 г ориз арборио
120 мл бяло вино
200 г бекон, нарязан
40 г настърган чедър
Сол и черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
В тиган на ниска температура поддържайте приготвения бульон топъл. В друг тиган загрейте част от зехтина. В него задушете гъбите, докато покафенеят и изгубят част от водата си. Оставете настрана. В друг тиган загрейте другата част от зехтина. В нея задушете тиквичките до златисто. Оставете настрана. В същия тиган разтопете половината от маслото. В него запържете шалота, докато омекне. Добавете останалото масло и ориза. Разбърквайте, докато стане прозрачен, а лукът златист. Добавете бялото вино и продължете с разбъркването, докато се абсорбира.
 
Долейте една чаша от бульона и разбърквайте, докато се абсорбира. Повторете това няколко пъти, докато излеете цялото количество бульон в тигана, а оризът започне да става кремообразен. Междувременно запържете бекона в друг тиган. Добавете го към ориза, добавете чедъра, солта и пипера. Разбъркайте много добре. На финала добавете гъбите, тиквичките и сервирайте.
 
Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase