Снимка: БГНЕС

 На 25 юни, жителката на Екатеринбург, Анна Филина отлетя за вкъщи от Турция. Тя се оказа единственият пътник на борда на огромен самолет „Боинг 747“, който може да побере 500 пътници, пише руският вестник “Московский Комсомолец“, цитиран от Агенция "Фокус".

Анна Филина сподели своята необичайна история за полет на страницата си в Instagram. В историята момичето публикува снимки от празния самолет.

„Първите странности започнаха на летището, когато забелязах, че съм сама на гишето за регистрация“, спомня си Ана. „Получих бордна карта с номер 001“.

Тогава момичето тръгва към вратата за качване. Там също няма жива душа.

„Цял час седях в празна зала и не разбирах защо няма хора. От време на време ме обхващаше лека паника, не разбирах какво се случва,“ продължава Филина.

На борда Анна е била посрещната от също толкова изненадан персонал. Стюардесите от своя страна не са очаквали, че ще трябва да обслужват един пътник.

„Персоналът от дванадесет души беше в шок, както и аз. Те имаха един въпрос към мен: как попаднахте тук? Но и аз имах въпрос към тях: „Защо ще летите само заради един човек?“, казва Анна.

Стюардесите обясниха, че във всеки случай те изпълняват полета, за да не стоят на летището. Но пътници няма, защото на руските туристи едва преди два дни беше разрешено да влизат в Турция.

„Както разбирам, не им е изгодно да държат самолета на летището, а няма кой да лети. Освен това, това беше първият полет от Анталия до Екатеринбург. Живея в Турция от септември, очевидно освен мен нямаше желаещи да отлетят, защото туристите току-що започнаха да пристигат в Турция,“ обясни Анна.

"Колко платихте за билета?"

"Моят "личен" чартър струваше само 3 хиляди рубли (68 лв)."

„Вероятно, само заради вас, стюардесите не са обяснили правилата на полета, да изискват да затегнете коланите и да сложите маска?“

„Не, всичко мина ясно по правилата, сякаш салона беше пълен с пътници. Стюардесата каза обичайното преди излитане, стюардесите бяха с маски и ръкавици. По време на полета всички те се качиха поред, за да ме погледнат, винаги питайки как се справям. Дадоха ми и бутилка вода.

„Запознахте ли се с тях?“

„Говорихме по време на полета. Вярно е, че те не си казаха имената си.“

„За първи път ли стюардесите се сблъскват с подобна ситуация?“

„Да, те казаха, че обслужват един пътник за първи път. Мислели са, че ще летят сами, така че бяха изключително изненадани, когато ме видяха.“

„На летището в Екатеринбург също ли бяхте сама на паспортния контрол, както и в залата, където се получава багажът?

„Да, сама преминах през паспортния контрол. След това съвсем сама отидох до лентата за багаж. Пристигна единствената ми раница с тегло 10 кг. Всичко мина бързо и лесно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase