Снимка: Pixabay
fallback

Основният виновник за съдържанието на калории е майонезата. Всяко ястие, към което се добавя майонеза, става много калорично. По този начин почти всички празнични салати попадат в линията на ястията с непреодолима стойност на калории, пише БГНЕС.

Най-калоричните лакомства и деликатеси включват също сладкарски изделия, бонбони, както и някои видове шоколад, пържени храни и сладки газирани напитки. Що се отнася до алкохолните напитки, всичко зависи от силата им, но най-висококалорични са водката, коняка и уискито.

Използвайте по-често бавен котлон.

Калоричното съдържание на майонезата може да бъде намалено чрез добавяне на неподсладено кисело мляко или 10-процентна заквасена сметана към него.

Пилешко или печена пуйка ще ви помогнат да избегнете натрупването на излишни килограми, а разядките от риба притъпяват чувството на глад. Вместо безалкохолни, по-добре е да сервирате минерална вода с лимон, а силния алкохол да замените с пенливо шампанско или сухо вино. Но не повече от една до три чаши. Трябва също да запомните, че най-калоричната напитка на новогодишната трапеза е сокът.

И се опитайте да ядете колкото се може повече зеленчуци. Те бързо ще напълнят стомаха ви и ще ви попречат да преядете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 години

За водката не е верно. Дори водката като алкохолно питие е по-малко вредно от нашата ракия, но ние не я консумираме защото има мирис и вкус на технически спирт и спирт за разтриване.Най-калорични са захарните изделия, тортички, шокололадчета и т.н. Пристрастяването към тях е много опасно.Месото трябва да се яде по-малко НО да бъде ПО-КАЧЕСТВЕНО.Газираните напитки И БИРАТА, също. В сегашната бира има консерванти, които направо убиват мъжките хормони.Бял хляб е много опасна храна сега.

4

тралала

преди 3 години

тралала, майонезата имала калории - не ме разсмивайте, колко калории има 1 вратна пържола и колко количество майонеза, което бихте поели?!

3

Анонимен

преди 3 години

Три дни яли пили, яката се веселили, всичката храна свършили. На кантара се качили,на парчета го строшили!

fallback