Снимка: Инстаграм
fallback

Нов графит на анонимния уличен художник, който се крие под псевдонима Банкси, събра над 2 милиона харесвания в Инстаграм за часове. Тя се появи на стена на сграда в английсския град Бристол.

Рисунката, която е с наименованието "Апчхи!", изобразява възрастна жена, която киха така силно, че от устата й излита изкуствената челюст, а чантата и бастунчето падат от ръката й. Къщата, върху която е графитът, е в началото на стръмна улица и от определена гледна точка изглежда така, сякаш от кихавицата на бабичката сградите се накланят и падат. Според в. Guardian жителите на Бристол вече са покрили произведението с прозрачен пластмасов екран, така че да го запазят от повреди.

Банкси е известен по целия свят стрийт артист. Творбите му често са бунтарски – насочени срещу определени политически решения, срещу войните, капитализма и фалшивия морал. Графитите му, появяващи се мистериозно и неочаквано, мигновено стават ловен обект за журналисти, фотографи, колекционери, художествени критици, а често – и на вандали. Негова рисунка през октомври украси стена в друг британски град – Нотингам. На нея е изобразено момиченце, което вместо обръч върти шина от велосипед, а до него има велосипед без колела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 3 години

голем кич

13

Графер

преди 3 години

Продавам графити бански размер Ларж - шедьовър с многобройни лайкове в инстаграм. Цена по договаряне.

12

11

преди 3 години

Аве не *** занимавайте с глупости, ве!

fallback