Снимка: БГНЕС

Пандемията от коронавирус продължава да отнема човешки животи и да нанася щети върху психиката на хората и върху икономиките на държавите. Но дори и в тези мрачни времена има начин да се посмеем на ситуацията, в която се намираме.

Комикът Чарли Хопкинсън, който умее да имитира над 100 известни личности, публикува видео в YouTube, което разказва цялата история на пандемията от коронавирус само в 6 минути с гласа на не кой да е, а на Морган Фрийман.

"Ако слушате това, значи аз, а и всички останали, сме мъртви. Но човечеството е оцеляло. А ти - браво, че намери тази касета", драматично започва клипа на Хопкинсън. С гласа на Фрийман той обяснява, че е скрил записа във "вулканично стъкло" високо в планините на Шотландия. "Това е историята на началото на края. Така че, настани се удобно дете, защото това е историята как всичко отиде по дяволите през 2020 година", продължава гласът на Фрийман.

"Имало едно време един прилеп...", започва комедийният разказ, според който "китайският Брус Уейн" (истинското име на Батман) е изял този прилеп и е отприщил "ужасна чума" върху човечеството. "Все още не знам защо го е направил. Но това, което мога да кажа със сигурност е, че събитията, които последваха, бяха "безпрецедентни", обяснява Фрийман, докато на екрана се сменят апокалиптични сцени.

"2020 беше родена на 1 януари 2020 г. в едно не толкова далечно кралство. Годината започна добре, но добрите времена идваха към своя край. Когато вирусът започна да се разпространява, всички световни лидери се събраха и казаха: "Оправяйте се сами." Те нямаше да рискуват вирусът да разяде собствената им икономика", шегува се Хопкинсън във видеото и иронизира хората, които се избиваха за тоалетна хартия в началото на пандемията: "Тези мъдри хора изкупиха цялата тоалетна хартия, достатъчна за стотици чуми. Хлябът и пастата се превърнаха в новата валута след като се върнахме към системата на бартера. Хората разменяха сватбените си пръстени и бебета, и дори Плейстейшъните си за хубав хляб. Без фитнеси, хората започнаха да бягат, дори и да не бяха бягали от 1998 г. А светът започна да разцъфтява - делфините се върнаха в каналите на Венеция, гоблините се върнаха в Нова Зеландия."

Хопкинсън се шегува още, че "звездите са били лъч надежда, пеейки Imagine на Джон Ленън", а медиците "заслужаваха ръкопляскане, но не и увеличение на заплатите".

"Надявам се 2021 да е била по-добра. Надявам се хората да не са направили толкова много глупости", казва гласът на Фрийман в края на клипа и оставя послепис: "Ако сте изобретили машина на времето, моля ви, върнете се с добри инструкции за готвене на прилеп за китайския Брус Уейн."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase