Снимка: Facebook
fallback

Десетки фалшиви профили бълват игри, съгласно чиито правила всеки сподел ще получи поне 500 хил. в брой от неуточен вид валута. Сред последните последни псевдораздачи на парични награди е заменено и име на Слави Трифонов. Дългия лъсна в играта, която е при условие да бъде открита на тази снимка, която съответства на очите му, съобщава "24 часа".

„Поради ефектите от вируса Corona ще даряват хора в нужда. Само 100 късметлии, които разпознават изображението в моето око, ще получат общо 50 000 в брой. Успех!“, гласи условие за игра, която се разпространява в групи във Facebook .

"Фейсбук страници, използващи моето име, пишат, че раздават на 50 хиляди евро, като търсят данни за банкови карти на хората. Това са фалшиви страници! Това е лъжа и измами. Благодаря на всички, които ми изпратиха сигнали. Бъдете внимателни. Единствената моя лична страница във фейсбука е тази. И сега се публикувам от лично име ", написа Трифонов в собствената си официална страница в социалната мрежа, за да отговори лъжата, в която неволно е заместен.

Целта на подобни измами най-често е събитие в лични данни. За да спечелите наградата, трябва да въведете информация, много често и лична. По-безобиден вариант се търси за шерване на страницата с цел набиране на популярност.

В подобна схема е набъркана и Софи Маринова, която също може да сигнализира за нередности. ДесиСлава е следващата, попаднала в пирамидата. Някои от известните личности се споделят, че "победителите" им изпратили съобщение с въпроси откъде и как да получат награда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

...

преди 3 години

Не знам дали генетично сме обременени като нация да сме пртости или ни е присъдено някак. Как може да се върже човек с мозък по- голям от чертичката на аспиринчето на това?

7

Анонимен

преди 3 години

"звезди като Софи Маринова" хахаха.... :) ***, ***... малки човечета в малка държавичка с малки душички

6

Анонимен

преди 3 години

Къде се изгуби тоя Станчо Три? Откакто телевизията му стана платена ни съм го виждал, ни съм го чувал... ама може пък да ни стане пре-миер и да го гледам по-често...

fallback