IStockphoto

Колко често ядете печени ябълки? А баба ви приготвяла ли ви ги е на печката с дърва на село? Ако отговорът ви е „да“, то със сигурност сте имали щастливо детство. 

Един от ароматите, с който свързваме есента, е на печени ябълки. Независимо дали под формата на щрудел или в тавата, поръсени със захар и орехи, те винаги вървят с канела. Затова и днешната ни рецепта е свързана с тях. 

 
Ето и необходимите продукти: 
 
- 5-8 ябълки; 
- половин чаена чаша счукани орехи;
- половин чаша златни стафиди;  
- 1 малко бурканче пчелен мед; 
- по 1 чаена лъжица захар за всеки плод; 
- канела за поръсване. 
 
Всички продукти за рецептата ще откриете ТУК. А как да я приготвите вижте в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase