IStockphoto
fallback

Пиле кордон бльо. Чували ли сте за това ястие? То идва от изтънчената френска кухня и представлява нещо като шницел от пилешко месо, между което има сирене, кашкавал или шунка.

 
Ако имате нужда от протеини и обичате да похапвате пилешко, то може да разнообразите менюто си като приготвите месото по днешната ни рецепта.
 
Ето и необходимите продукти за класическо пиле кордон бльо:
 
– 2 яйца;
– 2 парчета пилешко филе;
– няколко резена шунка;
– малко парче кашкавал;
– малко парче от швейцарското сирене „Грюер“;
– брашно;
– сол и черен пипер на вкус;
– галета за овалване;
– 1 лимон;
– олио за пържене.

Как да приготвите пиле кордон бльо четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

пияница мистик

преди 3 години

Селяни пенсионери коментират френска кухня, на американски компютър с процесор Селерон или Интел, на американски интернет и фенове на диктатор джудже...Хахахах, няма по-голям смях от мал0умните коментиращи в България

6

Анонимен

преди 3 години

До ПантагрюелТе нямат дума за кашкавал и сирене или топено сирене,на всичкото казват "кашкавал",в "кордон бльо"-то просто слагате кашкавал вместо това измислено "грюер", то е с кашкавал.

5

Анонимен

преди 3 години

Това е едно от малкото вкусни ястия от западна Европа,другите 60-70%,не са по нашия вкус.Нашите манджи са по-вкусни и полезни и съдържат повече зеленчуци и не са сухи, сухата храна е вредна за стомаха.Вкусно е това ястие "кордон бльо" с гарнитура от картофено пюре,опитайте го!

fallback