Снимка: БГНЕС
fallback

Вече повече от три седмици семейство Анини е затворено в дома си в Рим. Алън, Селения и Фредерико не са напускали апартамента си, откакто строгите мерки за карантина бяха въведени в Италия. Заради пандемията от коронавирус, това е или ще бъде съдбата и на много други семейства в Европа.

За това семейство Анини дават няколко съвета, члез които да преминем през изолацията и стоенето вкъщи по-лесно.

"Аз съм смелият", казва главата на семейството, Алън, който е напускал дома си два пъти, за да отиде до магазина.

"Трябва добре да планирате дните си. Да се държите, все едно сте в офиса. Единствената разлика е, че сме всички тук, заедно, по 24 часа на ден", съветва Алън. Той твърди, че за да не се изнервят взаимно, той, съпругата му и синът му стоят в три различни стаи.

Алън работи от домашния си офис вече 18 дни. Работното място на Селения пък е всекидневната. А синът му, Фредерико, си стои в неговата стая, където играе видео игри или е на онлайн училище.

"През цялото това време научих, че синът ми яде много", шегува се Алън. Той обича да тича и участва в много маратони. По думите му, най-болезненото нещо е, че не може да бяга.

"Спрях да тичам на 7 март. Тренирам всеки ден, колкото се може повече. Следващата неделя трябваше да има маратон в Рим. Така че с моят отбор ще бягаме, но вкъщи. Ще си разделим 42 км и всеки един от нас ще бяга по километър и нещо. Нарекохме го MAR-AT-HOME", разказва Алън. Един от най-важните му съвети, чрез които да се справим със стоенето вкъщи, е да тренираме поне веднъж на ден.

Семейство Анини решават да са толкова стриктни в спазването на мерките, тъй като са убедени, че само така Италия ще се справи със ситуацията.

"Виждаме колко хора са заразени и колко умират и как числата се увеличават с всеки ден. Така че това е единственият начин", казва Алън. За да избягат от депресията, която ги обзема понякога, семейство Анини гледат заедно телевизия или филми, а понякога четат и книги и играят игри.

"Прекарваме повече време заедно, като семейсво и това е позитивно нещо, ако от тази ситуация може да има нещо позитивно", споделя Алън пред BBC.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

до Шитс

преди 4 години

Прав си колега, има един филм "Time" , където работиш за точки живот и стоките и услугите ти ги намаляват. И се замисляш дали предпочитам да дадеш 2 години от живота си за нова кола или да имаш свободно време .

34

Totenkopf

преди 4 години

2 пъти излизал навън да пазарува и бил Смелия, ще ни уморите, от смях, аз като почти всеки ден съм на работа и ходя да пазарувам сигурно съм СуперГерой на МАРВЕЛ!

33

1

преди 4 години

Бил гейтс: няма да има събиране на хора, преди задължително ваксиниране. Източник: интервю. Има го в туитър. Да ни е честито. Това направихте с малоумната си паника и гледане на босфортв всеки ден.

fallback