Снимка: Istock
fallback

Пилешкото месо е една от най-консумираните храни. Тя е и една от най-честите причини за хранителни отравяния поради консумация на развалено месо. За да сте сигурни, че ядете неразвалено годно за консумация месо, вижте кои са признаците на развалено сурово и сготвено пилешко.

Сурово пилешко

Проверете срока на годност

Първото, което разбира се трябва да направите, е да погледнете датата на производство и срок на годност, описани на етикета. Ако се усъмните е нужно и да вземете предвид условията, в които сте го съхранявали. Недобрите условия също могат да развалят преждевременно месото.

Използвайте сетивата си

Суровото прясно пилешко месо, което не е развалено, има съвсем слаба лека миризма на трупно месо, което не означава, че е нормално.

Разваленото пиле обаче има натрапчива миризма, неприятна, очевидно кисела и гранясала в зависимост от степента на гниене. Цветът на годното за ядене пиле е розов, а на разваленото – сивкав, понякога син.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Пиле на грил

преди 4 години

Сама ли го измисли всичкото това???Защо не напишеш една статия за 3 начина да разберем имаш ли мозък???

6

тъпа лелка

преди 4 години

Майко мила! Какъв изказ, каква стилистика, какъв полет на мисълта! "Три начина..." за пилешкото и 1003 начина да разберем, че Михаелчето е неграмотна, миличката. Прости, Господи!

5

Готвачът

преди 4 години

Супер откритие!!!!!!

fallback