Снимка: Pixabay
fallback

Хората трябва да избягват да ползват микровълновата си печка по време на видеоразговори, когато гледат видеоклипове и стриймове или вършат нещо важно на компютъра си, смята британският държавен медиен регулатор Offcom. Според тях микровълновите печки могат да забавят сигнала на безжичния интернет, предава Reuters.

Този съвет е част от инструкциите за подобряване на скоростта на безжичния интернет по време на пандемията от коронавируса, която накара много хора да останат по домовете си и така мрежите по света бяха допълнително натоварени, пише "Фокус".

От Offcom смятат, че мобилните телефони, бейбифоните, халогенните лампи и тонколоните, както и телевизорите и мониторите трябва да стоят далеч от рутерите, защото също могат да окажат влияние на скоростта на връзката.

"Окуражаваме хората да следват съветите ни, за да получат най-добра връзка (...) и да ги споделят с приятелите, семейството и колегите си", каза изпълнителният директор на компанията Мелани Доус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Solar Power

преди 4 години

80 ГБ интернет ги глътвам за ден на файбъра ..... Всичко само с кабел никакви облъчвалки от мобилните оператори .... ей тези вируси стават точно заради 4/5Г мрежите. Съвсем лека мутация и готово. Да яйце няма да си свариш с 5Г но мутацията ти е в кърпа вързана. Тепърва ще става по зле. Всички радио трептения които не са природни ВРЕДЯТ !

22

Anon

преди 4 години

Обикновено тези статии са плява, но точно тази е попадение. Всичко което са споменали като фактор за намаляване на скоростта на безжичната връзка е коректно.

21

Уьовец

преди 4 години

И за това "изследване" са взели пари. Срам! Що не написаха нещо за и против М$ и алтернативата му Линукс а драскат небивалици!

fallback