fallback

Лекарят по инфекциозни заболявания Елена Циганова припомни при какви заболявания чесънът не трябва да се консумира, цитирана от РИА Новости.

Тя отбеляза, че яденето на твърде много чесън при опити за укрепване на имунната система не си струва, тъй като не е доказана ефективността на чесъна в борбата с острите респираторни вирусни инфекции, пише "Фокус".

В същото време според нея този продукт може да навреди в много случаи. По-специално, той е противопоказан при жлъчнокаменна болест, проблеми с бъбреците и стомашно-чревния тракт.

"Баналният гастрит и пептичната язва или на стомаха, или на дванадесетопръстника са противопоказание за употребата на чесън", заяви Циганова в коментар пред радио „Ехото на Москва“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

Ползата от яденето на ного чесън е че миризмата държи другите на растояние.

17

Анонимен

преди 4 години

До Garlic monster...Ma не треа си мийш и зъбите 6 месеца и да туриш по 2 памука с ГАЗ зад ушите!

16

анон

преди 4 години

Чесънът не е проблем. Проблемът е слабоумието на хората. След чесън е нужно да се приемат пробиотици (кисели краставички и кисело зеле), защото чесънът трепе и полезните бактерии.

fallback