Снимка: Twitter

Ако направиш 1000 предсказания за бъдещето, най-вероятно поне едно ще се окаже вярно. Така се случва и със самопровъзгласилата се гадателка Силвия Браун, която пише няколко книги.

Последната й творба от 2008 година "Краят на дните ни: Предсказания за края на живота" се оказва особено актуална днес, тъй като в нея Браун предсказва епидемията, предизвикана от коронавируса.

В книгата си тя пише: "Около 2020 година ще се появи болест, подобна на пневмонията, която ще се разпространи по целия свят и ще атакува белите дробове и дихателните пътища. Тя ще бъде устойчива на всякакво лечение."

Вниманието към тази книга предизвикаха сестрите Кардашиян, след като Ким публикува в Twitter снимка на страниците, на които се намира предсказанието, изпратено й от сестра й - Кортни. След това, всички фенове се втурват да купуват труда на Браун. Продажбите са толкова много, че книгата влиза в топ десет на най-продавани продукти на Amazon.

Разбира се, експертите бързо се втурнаха да опровергават Браун, тъй като COVID-19 може да доведе до пневмония, но не е болест, която е подобна на нея.

От предсказанието на Браун става ясно, че болестта ще отшуми бързо, както се е появила, и ще се появи отново след десет години. Твърдение, което предстои да разберем дали ще се окаже вярно.

Ала преди смъртта си Браун има култ от последователи. Ироничното е, че гадателката така и не е познала нищо. Дори успява да унищожи живота на цяло семейство. Тя казва на майката на отвлечената Аманда Бери, че дъщеря й е мъртва. Съсипана, жената умира. През 2013 година Аманда е намерена... жива, но майка й е издъхнала с мисълта, че детето й е убито. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase