Снимка: istock

В ежедневното почистване на дома, прахосмукачката е едно удобство, без което не можем да си представим поддържането на отлична хигиена. Но дали с всяка можем да почистваме всякакви замърсявания в дома? Не, вижте какво не бива.

Кафе, какао, брашно

Когато разсипем кафе или какао на прах на пода, за по-бързо и удобно, ползваме прахосмукачка. Тези частици задържат влага в торбичката за прах, което може да е предпоставка за образуването на мухъл. Също така, малките частици са трудни за премахване от торбичките за прах, особено ако те са текстилни и също така могат да попаднат и във вътрешни части на прахосмукачката и да блокират филтрите, двигателя. Ето защо, ако вашата прахосмукачка не е предназначена да почиства такива замърсявания, избягвайте да го правите.

Почва и други сухи части от стайни растения

Отново се създават предпоставки за появата на мухъл, повреда на прахосмукачката. Сухите части на растенията може да запушат маркуча или филтъра ѝ.

Коса

Въпреки че е трудно да се избегне навлизането на единични косми в прахосмукачката при почистване, бъдете внимателни с по-големите снопове и козината от домашния любимец. Космите също могат да запушат филтрите и торбичките и силата на прахосмукачката да намалее значително. Ако все пак се случи, подменете торбичката с нова.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase