Снимка: Instagram
fallback

НАСА публикува в Instragram снимка на сребристи облаци, направена от орбита. Като коментар от агенцията пишат, че това е „картичка от края на космоса“.

„Тези облаци в електриков цвят може да бъдат видени, само когато слънцето се спуска зад хоризонта и ги осветява“, обясняват от НАСА.

От агенцията добавят, че снимката е направена от международната космическа станция на височина 269 мили /почти 433 км/ над южната част на Тихия океан.

Подчертава се, че сребристите облаци или „нощните светещи облаци“ са най-високите в атмосферата на нашата планета.

Сребристите облаци се образуват в мезосферата на Земята на височина около 76-85 километра. Могат да се видят в летния здрач между 50 и 70 градуса северна и южна ширина, пише РИА Новости.

 

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A postcard from the edge of space. These electric-blue clouds are only visible when the Sun is below the Earth's horizon and illuminates them. Pictured from 269 miles above the South Pacific on an orbiting International Space Station, noctilucent clouds, or night shining clouds, are the highest clouds in the Earth's atmosphere. Image Credit: NASA #NASA #Space #clouds #horizon #spacestation

Публикация, споделена от NASA (@nasa) на Фев 16, 2020 в 1:30 PST

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

А къде са звездите? Нещо не е както трябва.През деня звезди не се виждат защото е светло,но в космоса винаги е тъмно,и всички звезди и съзвездия трябва да се виждат.Пак някакви евтини номера.

8

муспи

преди 4 години

По нататъшните изследвания на тези облаци се налага да се правят от територията на България. Признателния еврейски народ (води се за такъв), ще ги нарече - ОББББ (Облаци Бойко Борисоф Безсребърника от Банки). Ще се започне с Гигантски заем, не само за научните изследвания, но и за масовото строителство на закрити селища. Премиера и Президента макар и уж се карат, в един глас са извикали - а ние? - За вас двамата нищо не се губи! - отговорила им благо Херо Мустафа.

7

Лунатик

преди 4 години

Няма ли някакви нови снимки от кацането на луната, HD,4K нещо?!?Пак с някакви облаци отбиват номера.

fallback