Снимка: iStock
fallback

Как се предпазвате от вирусите през този сезон? Истината е, че тази година зимата е доста нетипична и по-топлото време е предпоставка за разпространяването на микробите, които лесно могат да ни разболеят. А за да бъдем здрави, трябва да се грижим за имунната ни система.

 
Чрез различни начини за детоксикация и консумацията на по-чиста храна, човек може да подсили защитните функции на организма. Някои добавки и хранителни вещества в плодовете и зеленчуците защитават от вируси, но има и други начини.
 
Какво да направите, за да имате по-здрава имунна система?
 
Повече движение
 
През зимата мнозина се залежават и нямат никакво движение. 30 минути спортуване на ден са достатъчни, за да работи по-добре имунната система. Редовните упражнения подобряват циркулацията на кръвта в тялото, намаляват мазнините и подобряват работата на отделителната система. А всичко това е много важно за функционирането на имунната система.
 
Качествен сън
 
Неведнъж сме споменавали, че за да е здрав човек, трябва да спи достатъчно. Когато човек е изморен и недоспал, е по-податлив към грип.
 
Качественият сън помага на тялото да се справи по-лесно с вирусите. Той прави кожата по-млада и хубава, спомага и при отслабване.
 
Какво друго да направите, за да имате по-здрава имунна система, вижте на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

ДО ВМИРИСАН

преди 4 години

Извинявай, ама никой не те е карал насила да си продаваш апартаментчето в София или може би къщичката на село и да се местиш в Перник...Такива неща на всекиго може да се случат дори в КАСПИЧАН ДА ЖИВЕЕ ТАКА , ЧЕ ПО ПОЛЕКА ! КАТО НЕ ТИ ХАРЕСА ТУК ХАДИ *** ТИ В КИТАЙ, НЕ НИ ПРАЩАЙ НАС НИЕ САМИ СМЕ СИ ИЗБРАЛИ КЪДЕ ДА ЖИВЕЕМ !

5

Менто

преди 4 години

Сутрин вечер онанизъм, здрав и силен организъм. .!.

4

Анонимен

преди 4 години

Поредните съвети - пълна тъпотия, само и само някой да се излъже да им иде на още по-скапания сайт от този

fallback