Снимка: Pixabay
fallback

Руски експерти съветват дамите да не пият шампанско с начервени устни по време на коледните и новогодишни празници, съобщава сайтът Лайф.

Специалисти от московската Държавна инспекция за качеството на селскостопанската продукция изтъкват факта, че червилата съдържат силикон, който напълно неутрализира ценните качества на пенливите вина.

Тези напитки ще бъдат по-приятни на вкус, ако се охладят до 7-9 градуса. В шампанското не трябва да има оцветители и ароматизиращи вещества.

Най-добрите чаши за пиене на пенливи вина са високи и с конусообразна форма. При отварянето на бутилката е препоръчително да се избягват "изстрелите" с тапата. Поради бурното отделяне на газовете шампанското губи от своите ароматни свойства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Жалко

преди 4 години

На кой му пука за Лачените вина?, нали друг ги плаща? Те са само за "престиж"? Ако има тоалетна пак ще се Начервя+!Тя Да Не Е Сомелие? Сигирно червилото й струва повече от Бутилката ;)

8

клиент

преди 4 години

добре де, тутурутки

7

Анонимен

преди 4 години

Шампанско? Дядо ми казваше: Прасе от кладенчова вода разбира ли?

fallback