Снимка: Twitter

Котаракът Палмерстън, официален служител в британското външно министерство, се завърна на поста си след като прекара 6 месеца, възстановявайки се от стреса, причинен от колегите му, които постоянно го вдигали и прехранвали.

Сега хората, колеги на Палмерстън, са вече предупредени, че не бива да галят котарака, освен ако той не ги приближи и трябва да спрат да му дават лакомства.

През юли месец сър Саймън Макдоналд приюти котарака в личния си дом, за да може четириногия мишелов да се възстанови от стреса. Палмерстън бил с наднормено тегло и козината от предните му лапи окапала, пише британският "Телеграф".

Сър Саймън е началник на британските дипломатически служби и като такъв също е отговорен за добруването на Палмерстън и в понеделник изпратил строго писмо до служителите във външното министерство, с което ги предупреждава, че ако не променят отношението си към котарака, той ще трябва да се пенсионира завинаги.

Продължителното отсъствие на Палмерстън предизвика любопитство, а някои дори се загрижиха, че главния мишелов на форин офис вероятно го чака фатален изход.

Той обаче е жив и здрав. В писмото до служителите на външно министерство е отбелязано, че Палмерстън е здрав, весел и пълен с енергия.

Изрично е забранено на служителите да вдигат котарака, да му дават награди или пък да държат купички с храна под бюрата си, просто "за всеки случай", ако той намине.

Сър Саймън има и още един жест към Палмерстън. Личният офис на началника на дипломатическите служби вече ще служи и като централа на Палмерстън. Ако котаракът се е оттеглил там, то никой няма право да го безпокои.

"Също като Грета Гарбо, той иска да бъде сам", отбелязва сър Саймън.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase