Преживели сте тежка раздяла и искате да се нещо, което за ви разсее? Ново приложение за пътуване предлага пътешествия специално за хора с разбити сърца.

Breakup Tours е изобретена от компания в Хонконг, но вместо да задава обичайните въпроси за дати и преференции за стаите, приложението пита доста необичайни неща, като например:

"Представете си Луната. Какво форма ви идва първо на ум?“

"Нещо, което сте искали да кажете на бившия си?“

"Ако получите обаждане от бившия си, бихте ли вдигнали телефона си?“

Според Стивън Чънг, основател на компанията, пътуването е най-лесният начин да преживееш раздялата. Именно това го вдъхновява да създаде Breakup Tours.

“Промените са трудни. Когато се придържаш към рутината си, осъзнаваш, че нещо й липсва. Пътуването ти позволява да се откъснеш от тази рутина. Да видиш нови перспективи“, обяснява Чънг пред CNN.

Кариерата му започва като гид преди да основе своята компания. Първоначално туровете за разбити сърца са само мащабна рекламна кампания. Но още тогава получава 650 кандидатури. Всички те са писма до бившите гаджета.

"Прочетохме най-странните и откачени истории тогава. Едно момиче получило снимка на приятеля си по онова време как, докато уж е на пътешествие сам, всъщност се жени за друга жена в Окинава. Двамата са заедно близо 7 години, преди тя да разбере, че е само афера“, разказва Стивън Чънг. Изведнъж той осъзнава, че има повече търсене, отколкото предлагане на подобни услуги. Така Breakup Tours се превръща в самостоятелна туристическа фирма.

Но Чънг не е единственият, който се стреми да привлече като клиенти самотните сърца. В Япония има музей на разбитите връзки и барове, които позволяват да пиеш в тях единствено соло.

"За разлика от повечето приложения за пътуване, които са стандартни, ние предлагаме само избрани, красиви места за хората с разбити сърца“, казва Чънг. Неговата агенция предлага серия от занимания, които да помогнат на хората да се възстановят.

Приложението оперира не само на японски, но и на английски и китайски език и включва повече от 100 пакета от предложения в 10 града в Тайван, Тайланд, Япония и Хонконг. Пътешествениците могат да избират своите активности според настроението си. Приложението предлага молене на купидони, лекции, които ще ти помогнат да разбереш японската философия, която учи, че животът не е перфектен и трябва да го приемем такъв, като и уоркшоп по стреляне с пистолет.

Преди да заминат, всички участници получават комплект за първа помощ за разбити сърца.

Всеки има различна кутия, в зависимост от историята му. Също така всички получават шанс да разберат кой друг е резервирал същото пътуване, да прочетат историята му и ако искат – да се свържат с него.

Но Чънг е категоричен, че това не е приложение за запознанства.

"Не искаме да сме услуга, която намира сродната ти душа. Всъщност, не мислим, че след раздяла веднага трябва да скачаш в нова връзка“, обяснява той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase