Снимка: Pixabay
fallback

Ново британско проучване разкрива, че жените са много по-добри шофьори от мъжете. И не само това - нежният пол е много по-надежден зад волана от силния.

Навярно мъжете ще възроптаят срещу твърдението, но срещу статистиката не се спори, пишат то Daily Star, цитирани от БТА. Проучването, направено по поръчка на Confused, сочи, че от 539 000 нарушенията по пътищата в Англия и Уелс миналата година, внушителните 79 процента са допуснати от мъже. Близо една четвърт от тях са свързани с превишена скорост, като жените са виновни едва в седем процента от случаите.

Резултатите показват още, че двойно повече мъже, отколкото жени, предявяват искове за автомобилна застраховка.
Въпреки че проучването "нарочва" представителите на силния пол за по-лоши водачи на МПС, жените изостават, когато се касае за шофьорските изпити.

Миналата година 1,6 милиона души в Англия и Уелс са се явили на изпити за придобиване на шофьорска книжка. От тях 55 на сто са се провалили, като жените са 31 процента, а мъжете - 24 процента. От първия път книжка са взели 9 процента от представителките на нежния пол и 11 процента от мъжете.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 1 година

Добри шофьори жени почти не познавам, пък нз...масово некадърни и се влачат.

43

Анонимен

преди 4 години

Статията я бива, посмях се доста.

42

Анонимен

преди 4 години

Забелязваме колко са добри жените шофьорки. Ама перфектни са. Във Формула 1 са все жени. Ония ден спечели Хамилтънка световната. А у WRC - сите пак жени. 24 часа Льо ман - жена до жена. На Нордшлайфе-то жени държат абсолютно всички рекорди.Четете статистиката, както Дявола чете Евангелието. 79% от нарушенията били на мъже. Ми да, като 79% от активно каращите са мъже е някак абсолютно нормално...

fallback