fallback

Ноември 2019 година не е просто обикновен месец. През 1982 година Ридли Скот завършва първия Blade Runner, който в следващите десетилетия ще се превърне в една от най-обичани научно-фантастични класики.

Ноември 2019 година е месецът, в който действието в дистопията на Скот се развива. Така, Blade Runner се превръща в поредния класически филм, чиято измислена реалност се преплита с нашата. И макар да сме далеч технологично от летящите коли и мислещите и чувстващите самостоятелно хуманоиди, изключително впечатляващо е колко неща Ридли Скот все пак е познал за бъдещето.

Във филма Рик Декард, изигран от Харисън Форд, използва гласова команда за да активира различни технологии. Също като Алекса и Сири в наши дни. Може да се каже дори, че в реалния свят сме развили тази технология много по-добре от показаната във филма.

Скот някак успява да усети и надвисналата опасност от климатичните промени. Точно както в подгизналия от дъжд Blade Runner, ние сме се запътили към природна катастрофа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Пуки

преди 4 години

Само овцете немогат да разберат ,че Холивуд се държи от хора които знаят какво предстои за човечеството и не само . В филмите се влагат много глупости , но и много истини които ЕЛИТА смята да приложи сред населението на Земята ! Нещата отиват на по-голяма диктатура и унищожаване за ценности , права на човек и т.н. анти-човешки дейности . Оруел беше прав .

14

Анонимен

преди 4 години

Към никаква климатична катастрофа не сме се запътили, а към социална катастрофа, ако продължаваме да вярваме на лъжливи пророци и неграмотни писачи, които обичат да наричат себе си "журналисти"

13

тия па кои са

преди 4 години

освен дърводелеца х.форд учасвуваха и ред артисти, м/у които и починалият тази година Рутгер Хауър/лека му пръст/, Дарил Хана ... музиката на Вангелис

fallback