Снимка: Reuters
fallback

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск, не само изобретява електрически коли, но засажда и дървета, съобщава Bloomberg.

Мъск, който временно промени името си в Twitter на Трийлън (от дърво), написа, че ще дари пари, за засаждането на един милион дървета, след като във вторник, някои от неговите последователи го окуражиха да се присъедини към инициатива за опазване на околната среда, наречена Team Trees.

Кампанията Team Trees, която има за цел да засъди 20 милиона дървета до 2022 г., е създадена от американския създател на съдържание в YouTube Джими Доналдсън, в чест на неговите 20 милиона последователи в канала му. Доналдсън, познат като "MrBeast" в платформата за видео споделяне, собственост на Аlphabet, обеща, че за всеки дарен долар ще бъде засадено по едно дърво.

Управляван от Доналдсън и подкрепян от много други YouTube звезди, за които може да не сте чували, но които със сигурност вашите деца обожават, Team Treеs е най-новият тренд сред младите, които взимат опазването на околната среда в свои ръце.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

666

преди 4 години

цел да засъдиИнтересно каква е целта, тъй като в българския език няма глагол засъждам. Тоя сайт няма ли най-после да намерят грамотни журналисти?! Всеки ден правят стотици грешки!

19

Анонимен

преди 4 години

Да фаща нашия цар на републиката да сади и той, че бая окастри.

18

Анонимен

преди 4 години

Плюйте неудачници и се възхищавайте на схемаджиите, които строят хотели, заведения, аптеки и бензиностанции и наричате предприемачи. Не заслужавате да живеете добре ама то и няма как да се случи докато споделяте мъдри мисли на Жоро Илиев и му се възхищавате, а плюете хора които създават нещо и променят света. Нацията която мрази всички и всичко.

fallback