Снимка: Facebook
fallback

Амарилис Фокс прекарва години във ЦРУ опитвайки се да предотврати ядрен тероризъм и други катастрофи. И след цялото това време, някои от навиците й като служител на тайните служби остават.

"Опитах се да се отърся от тези инстинкти. Но те остават в подсъзнанието ти дълго време. Поне някои от тях“, казва Фокс пред Insider.

Шпионите на ЦРУ научават много неща – да са толкова спокойни, че да преминат тест на полиграф без проблеми, да забелязват перфектните места за срещи, далеч от любопитни погледи и да се справят с проблеми, които могат да застрашат цялата операция.

Фокс признава, че когато се разхожда или шофира из града, редовно забелязва местата, които ще са подходящи за предаване на сигнали към други агенти. Често й се е случвало да види съобщения оставени на места, които тя си е помислила, че ще са добри локации за подобни цели.

„Тези навици са още в мен. И мисля, че ще останат с мен до края на живота ми“, споделя авторката на книгата „Животът под прикритие: Да остарееш в ЦРУ“. Тя все още предпочита да сяда с гръб към стената в заведения и винаги отбелязва къде са входовете и изходите, преди да се отпусне.

Един от навиците на Фокс подлудява съпруга й – тя винаги спира на жълт светофар.

„Едно от нещата, които учиш за надзора над други хора е, да не досаждаш на човека, който наблюдаваш и да се държиш така, все едно нямаш проблем да го изпуснеш от поглед. За това, когато светофарът светне жълто – спираш“, разказва тя. По думите й, преследването не изглеждало така, както по филмите.

„Сцените, в които някой се качва на влак, за да успее да избяга от преследващите или прескачане между покривите, не могат да бъдат по-далеч от истината. Подобни неща биха привлекли много внимание и биха унищожили прикритието на шпионина“, споделя Фокс. Тя обяснява, че агентите се учат да са много скучни, за да не привличат внимание към себе си.

През годините, които Фокс прекарва в ЦРУ, тя се стреми оръжията за масово изтребление да не попадат в грешните ръце. Благодарение на нея и екипа й, много трагедии в Америка били предотвратени. Книгата й, която ще повдигне леко завесата за живота на един шпионин в ЦРУ ще излезе на пазара в САЩ този месец. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 години

"Амарилис Фокс продължава да спира на жълт светофар"Ем то по принцип жълтия светофар по правилник си е "Внимание, спри". Та да разбираме че й е останал навик да спазва правилника ли?

20

Анонимен

преди 4 години

Тази статия, някакъв PR за предстоящото излизане на книгата й, ли е?

19

ГДР

преди 4 години

До АнонименМИЛИЦИОНЕРСКИТЕ НАВИЦИ И ПЕТНАТА ОТ КЕТЧУП СИ ОСТАВАТ НА ЦЯЛ ЖИВОТ.---Например Путин.

fallback