Снимка: Instagram

„4 милиона души наричат Лос Анджелис свой дом. 4 милиона истории. 4 милиона гласа... понякога трябва да спрем и да се вслушаме само в един, за да чуем нещо красиво“, това гласи съобщение в официалния Туитър акаунт на полицията в Лос Анджелис.

Написаното стои над клип, заснет от един полицейски служител, в който се вижда как бездомна жена изпълнява безупречно оперна песен. Действието се случва на една от метростанциите в Лос Анджелис, а коментарите под въпросния клип са хиляди. Сензацията вече е родена, а името на жената е Емилия Заморка.

Емилия е на 52 години и е емигрант от Русия. Пристига в страната на големите възможности, когато е на 24 в търсене на своята американска мечта. В родината си е ходила на уроци по пиано и цигулка, след което се мести в Мисури и работи в старчески дом, а после и в ресторант.

„Не исках да съм зависима от никого. Забавлявах се. Учех и английски“, споделя Заморка пред Los Angeles Times. През 2000 година се мести във Ванкувър, където отново се среща с музиката. Преподава пиано в църква, а учениците ѝ наброяват 60 души. „Те бяха щастливи, а аз се радвах на техния успех“. 

За съжаление, през 2005-а панкреасът и черният дроб на Емилия започват да отказват. Жената започва да търси причината, като се подлага на множество изследвания и лечения. Приятели от Русия ѝ помагат да намери болница в Лос Анджелис, където я приемат в много тежко състояние.

Още за историята на Емилия и през какви промени преминава животът й четете в Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар

43

грешка

преди 1 година

Има само 1 единствена "страна на неограничените възможмости" и това не е САЩ, а България. Само в България може един необразован, нищо не можещ и от нищо не разбиращ, с една четена-недочетена книга, учил-недоучил пожарникар, охранител ама не точно, да стане премиер на Републиката и то 3 пъти. И да си назначи магаре за президент :-)

42

Анонимен

преди 1 година

Е като е емигрирала още на 24 години в Щатите, и то в меката на шоубизнеса Лос Анджелиз, що е стигнала до това отчайващо състояние?! И то с такъв талант! Сега каква кариера може да има, пълно е с певци и музиканти които търсят реализация, но успяват тези с много пари и.солидно лоби и....... не толкова талантливи, да не кажа бездарни! То и кариерата на Сюзън Бойл започна на 48 г от Британия търси талант,.пак с опера, но подписа звукозаписен договор с компанията на Саймън. Да беше се явила в AGT и щеше да има повече шансове. Митът за американската мечта е утопия.

41

Анонимен

преди 1 година

Нямам нищо руско, всичко ми е западно.