Снимки: Reuters
fallback

На 80-годишна възраст, след кратко боледуване, почина световноизвестният чешки певец Карел Гот, съобщават от ТАСС.

"Карел Гот се спомина във вторник малко след полунощ. Той почина, заобиколен от семейството и близките си", обяви продуцентката на изпълнителя Анета Щолцова в официално изявление.

Карел Гот бе диагностициран с миелоидна левкемия преди месец. Той сам съобщи тежката новина. Още тогава музикантът заяви, че няма намерение да се отказва и ще се бори с болестта докато не я победи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Jas

преди 4 години

Карел Гот не е спирал публични изяви никога, пееше до месец юли тази година и е пълнил цял живот зали и стадиони, продал е повече от 50 милиона копия, записал почти 1000 песни на 6 различни езика, пял на Евровизия в Лондон 68" г. за Австрия, имал е стотина турнета по цяла Европа (не само ГДР) и турне в Лас Вегас, повечето от това още през тоталитарния режим. днес се разделят с него в Прага и има и немци и руснаци чакащи от вчера на опашки да му се поклонят. вид. Bild, Süddeutscher Zeitung и т.н.

19

ПорЦелан

преди 4 години

Ей, винаги съм си мислил, че това е човек който кара добре кола! карал гот. Той пък бил реална личност. Егаси.

18

До #6

преди 4 години

За изкуството и неговите най-добри чеда няма смърт: има само вечност и признание!Така е и с Карел Гот - Мир на праха му!Все едно след години, в едно друго време, някой като вас, да напише грозни думи за Сигнал, ФСБ, Щурците, Лили Иванова, Емил Димитров ( Мир на праха му! ), Маргарита Хранова, Ритон...........Срамно и недостойно е написаното от вас!

fallback