Снимка: Pixabay
fallback

Лятото вече свърши и много хора започнаха да се отпускат и да похапват каквото им е на душата. Това може да се превърне в проблем след няколко месеца, когато искате отново да влезете във форма за плажа. Според много фитнес треньори и диетолози, отпускането по време на зимния сезон може да се отрази сериозно не само на фигурата ви, но и на здравословното ви състояние.

Разбира се, отслабването не е никак лесна задача. То изисква сериозна отговорност и отдаденост, както и дисциплина на хранене и тренировки. Всичко това обаче може да не помогне толкова бързо, колкото ви се иска. Причината се крие в бавния ви метаболизъм, който тормози голяма част от световното население.
 
Бавният метаболизъм обаче не трябва да ви отчайва. Има упражнения и хранителни режими, които могат да го победят и отново да ви вкарат в желаната форма.
 
Храната
 
Едно от най-важните неща за по-стегната фигура е правилното хранене. Постигането на оптимални резултати се дължи на строг режим, в който трябва да включите по-малък прием на калории. Това може да се следи много лесно.
 
Съветът на диетолозите е да си направите списък, в който да записвате какво ядете и по колко калории приемате на ден. Много е важно да следите и грамажа на ястията си, както и колко често похапвате.
 
Още съвети за отслабване четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 4 години

До 8, 9 и 10Малко встрани от темата, но...Аз така ходих с майка ми в СССР по времето на Горбачов, преди да се разпадне.Бяхме на гости при баща ми който беше на работа в Украйна. В семейство на негов колега украинец се настанихме в Киев.Та от София купихме 4 чифта маратонки (бяха пуснали Ромика) и като ги продадохме с тях избихме цената на самолетните билети до Киев!После видях, че украинките се избиват на опашки да си купуват червила. Най-обикновени, били "дефицит"!

10

Анонимен

преди 4 години

DNP и консултации от биохимик, за да не последва сантрапоп (сандък-трап-поп) :).Няма универсални решения за всички. Трябват изследвания и контролирани експерименти от медицинаски лица. Инче всичко друго е игра на сляпо. Не може човек с диабет, проблеми на щитовидната жлеза, или други специфични хормонални проблеми да бъде третиран по един и същи начин. Това за диетите и физическата активност са мантри, които само се повтарят и никой не спазва.

9

После,

преди 4 години

когато дойде редът на баткото, се оказа, че той говори на полски. Помня, че си купи брачна халка, но само един брой. Когато той си тръгна, останалите започнаха да коментират и от думите на българите разбрах, че полячетата си купували по нещо златно с цел да го продадат после в Полша и така летуването им излизало почти без пари.До днес не ми е ясно дали баткото се изпусна неволно или нарочно пръдна, защото и него го притискаха отвсякъде на опашката лелките, които напираха да разгледат пръстените

fallback