Снимка: Reuters

Въпреки обвиненията в сексуално посегателство, Уди Алън продължава да твърди, че той подкрепя напълно движението #MeToo. Запитан дали съжалява за коментара си, който направи преди няколко години, че той може да е "момчето от плаката" на движението, режисьорът отговори: "Ни най-майлко. Работил съм с хиляди актриси и нито една от тях не се е оплакала от мен. Нито едно оплакване. А и винаги съм плащал на жени толкова, колкото и на мъжете."

Още по темата

"Направил съм всичко, което движението #MeToo иска да постигне", категоричен бе Алън пред журналиста на France 24 по време на премиерата на новия си филм "Един дъждовен ден в Ню Йорк", който обаче ще бъде разпространен на много малко места.

По-ранните коментари на Алън относно движението бяха причината Amazon да разтрогне сделката си за четири филма с режисьора. От своя страна Уди заведе дело срещу компанията за 68 милиона долара.

Алън дълго време е обвиняван от дъщеря си Дилън Фароу в сексуално посегателство. Режисьорът винаги е твърдял, че е невинен, а двете разследвания по случая не намериха доказателства, че през 1992 година, Алън е посегнал на дъщеря си.

Много от актьорите, с които той е работил се обявиха в негова защита. Преди дни Скарлет Йохансон заяви, че "обича Уди и винаги би работила с него." Думи, които обидиха Дилън Фарои и тя изрази своето възмущение в Twitter, пишейки, че актрисата "има още много да учи за този проблем, който твърди, че разбира добре".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase