Снимки: Reuters
fallback

Децата от католическото училище "Свети Едуард" в Тенеси няма да четат Хари Потър в училищната библиотека, защото според директора му магиите в книгите са истински!

Макар на никого от нас, феновете на поредицата за младия магьосник, да не му се е получавало да запали лампата крещейки "Лумос", то за преподобния Дан Рихийл книгите за Хари Потър са опасни. Причината - заклинанията можели да призовават зли духове.

За да потвърди своята теория, духовникът се консултирал със свещеник от Ватикана и след това изтеглил поредицата от 7 части, в които Хари Потър се бори с Лорд Волдемор и силите на мрака.

"Тези творби представят магията като добра и лоша. Но това е хитра заблуда. Проклятията и магиите всъщност са истински. Те са опасни, защото прочетени от човек, крият риска зли духове да бъдат призовани", пише в имейл до родителите преподобният без капчица шеговитост. Той вярва напълно във всяка дума, която изписва.

Решението на Дан Рихийл е категорично, а представителите на католическата църква не могат да го оспорят, тъй като тя няма официална позиция относно книгите на Роулинг, а всеки пастор може да взима сам решения за училището, което ръководи.

Разбира се, Рихийл няма да попречи на учениците да четат Хари Потър у дома, но засега им е забранено да призовават зли демони в района на "Свети Едуард".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Metalhead

преди 4 години

Това показва капацитета на вярващите. Също така и на американците, които позволяват на вярващите да заемат важни длъжности. Хора, баба ми е вманиячена в християнството и вика, че Бог и се явявал (откачена работа) , чела е книгите, но дори и тя знае, че това са просто измислици. Колко болен мозък трябва да си, че да забраниш класиката? Ами, дайте да забраним "Мечо Пух", защото мечето се катери по дървета и пада от тях. Явно и американците ги хвана Африканската чума... Нищо, че тя е за прасетата.

19

Хахахахахахаха

преди 4 години

Жената си намерила любовник а пък аз не знам и се прибирам рано от работа. Той естествено се крие в гардероба. Аз уморен като куче пия две ракии със салата и лягам да подремна. И гардеробът се обажда:- Заспа ли вече?Жената:- Ами май заспа.- Ами аз да си ходя тогава?И аз скачам от леглото:- Къде ще ходиш бе, аз още не съм те изплатил!

18

хохохо

преди 4 години

До ХахахахахахахахаТи се моли да не те нарочи някое таласъмче,че тогава ще разбереш що е потен език и изцапани ***!

fallback