Снимка: БТА
fallback

Баската кухня е на почит на вечерята на лидерите на Г-7, с която те ще започнат днес тридневната си среща на върха, предаде Асошиейтед прес.

Френското президентство разпространи менюто за официалната вечеря.

Предястието, което ще разпали апетитите на гостите, се нарича пипрад - ястие, включващо домати, лук, зелени чушки и местен сорт сухи червени чушки.

Гостите ще продължат с червена риба тон, приготвена по местен метод, така че да е като сварена в глинено гърне, с гарнитура от домати и други зеленчуци.

Вечерята ще приключи с местни сирена, праскови и сладкиш, известен като баска торта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

баба мара

преди 4 години

хората от месеци са по улиците за по добър живот франция харчи луди парида храни една банда която нищо не решава тази клика трябва да се закриенезабавно тъи като няма никаква полза от нея

17

Анонимен

преди 4 години

Чели ли сте (или гледали) Игрите на глада?Тия от Г7, Б38 и други подобни, не ви ли приличат на онези от филма, дето живееха в рая си правеха и ядяха квот си искат, докато простите хора с робски труд произвеждаха всичко това?Как беше? "като нямат хляб да ядат пасти".Май скоро пак ще почнат да щракат гилотините пред Бастилията (и не само)

16

Анонимен

преди 4 години

Да си падаш по бабички е диагноза. Описана е в регистрите на СЗО като "гронтофилия" и се заключава в сексуално привличане към възрастни хора. Определя се като болестно състояние. Поне за сега е така, макар че като гледам как се опитват да прокарат пеерастията и педофилията, силно се съмнявам, дали и това няма да узаконят и да го направят норма за всички.

fallback