Снимка: YouTube

Цяла седмица светът говори за принц Хари и съпругата му Меган, които за 11 дни се качиха 4 пъти на частни самолети. Младото семейство разгневи част от обществото и медиите, тъй като с пътуванията си оставят голям въглероден отпечатък върху околната среда. Приятели на Меган и на Хари пък се втурнаха да ги защитават, обяснявайки, че за двойката не е безопасно да лети с пътнически самолети.

Още по темата

Само че от край време кралското семейство използва комерсиални полети, за да се предвижва. А точно в разгара на скандала, самият престолонаследник Уилям се качи на пътнически самолет заедно с цялото си семейство.

Камери уловиха момента, в който бъдещият крал на Великобритания се качва на борда на самолета, заедно със съпругата си Кейт и трите си деца – Джордж, Шарлот и Лиус. Принцът дори сам носеше част от чантите си.

Полетът струва на семейството едва 73 паунда на човек. Никой от останалите пасажери не знаел, че част от кралското семейство ще лети заедно с тях. Всички на борда останали изненадани, когато забелязали, че на първите седалки стоят Уилям, Кейт, децата им, както и бавачката и майката на Мидълтън. Те се отправили към Балморал, за да посетят крализа Елизабет II и принц Филип.

Принцеса Даяна също била почитател на бюджетното пътуване. То не е непознато за монарсите. А действията на бъдещият престолонаследник показват, че щом той и наследниците му могат да се качат на пътнически самолет, то за Хари, Меган и Арчи също не представлява опасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase