Снимка: Marvel
fallback

Приказката за Том Холанд като Спайдърмен може би приключи след като Sony развали договора си с Disney.

"Много сме разочаровани, че няма да работим с Disney по следващите филми за "Спайдърмен", написа в свое изявление Sony. Преговорите между двете компании продължават вече месец, а когато Marvel обяви бъдещите си проекти за следващите няколко години, те не включваха "Спайдърмен". Проблемът идва от факта, че нито Disney, които притежават Marvel, нито Sony могат да се разберат, кой ще финансира филма и при кого ще отиват приходите.

Неразбирателството идва само дни, след като стана ясно, че последният филм Spiderman: Far from home е най-печелившият в историята на Sony.

Ситуацията относно героя всъщност е доста сложна.

Спайдърмен е комикс герой на Marvel, но когато през 1999 година компанията изпитва финансови затруднения, тя продава филмовите права за него на Sony. След това се появиха общо пет филма със супергероя - три с Тоби Магуайър и два с Андрю Гарфийлд.

През 2015 г., когато Marvel беше започнал възхода си, нова сделка бе направена между двете компании. Това позволи да видим новия "Спайдърмен", брилятно изигран от младия Том Холанд, във филми като Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame и, разбира се, двете самостоятелни ленти Spider-Man: Homecoming и  Spider-Man: Far From Home.

Проблемът очевидно са парите. Двете компании си поделят приходите, но всяка от тях иска повече. Disney и в частност Marvel, са отговорни за това, филмът да е така добре възприет от публиката, за разлика от Sony, които винаги се провалят, както се провалиха с последния X-men.

Far From Home наскоро задмина Skyfall като най-печелившият филм за Sony печелейки 1,1 милиарда долара. Но... Far From Home се оказа и първият блокбастър тази година, който не е напълно финансиран от Disney.  За това от компанията поискали нова сделка - разходите и приходите по лентите да се делят 50/50. Sony отказали. А Disney, в типичният си стил, казали "Добре" и изритали героя от вселената на Marvel.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 3 години

Това е едно от най-ТЪПИТЕ решения

17

Анонимен

преди 4 години

Хаха хора вие сте зле...В днешно време се продават институции и държави под масата за много по-малко пари. А вие обсъждате, че някоя филмова компания искала пари и не уважавала филма и актьора.. Я се осъзнайте, та те само за това работят, за пари, за много пари и винаги са били крайни.

16

Анонимен

преди 4 години

Мисля, че е лесно да се примириш с този неуважителен 20-годишен супергерой и това е заради неразумните неща. Мисля, че е голямо неуважение както към Спайдърмен, така и към актьора му. Ако не искате да го включвате във филмите през годините, защо го пресъздавате? Това е като да се подиграваш както на Спайдърмен, така и на човека, който играе тази роля който го изиграва много успешно и се труди толкова много за тази лоля.

fallback