Лютивото традиционно корейско ястие кимчи успешно се справя с оплешивяването, са установили учени от университета в Сеул, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.
Южнокорейските учени изследвали 23-ма мъже в ранен стадий на оплешивяване и с изявени плешивини.
Те получавали по едно ястие кимчи преди закуска и преди лягане.
След един месец на такъв хранителен режим при участниците в експеримента се наблюдавало сгъстяване на скалпа.
От 85 косъма на квадратен сантиметър те ставали 90, а след това 92 след 4 месеца консумация на лютивата гозба.
Кимчи се състои от кисело зеле, лук, чесън, рибен сос и подправки. Освен че сгъстява косата, ястието спирало косопада.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
10
Анонимен
преди 4 годиниТова тяхно ким-чи е ужасно за приготвяне от кореец който го е готвиш не един път. Гледах един откачен на който му отне 6 часа. Кисело зеле което се слага в края на тенджерата а в средата се нарежда свински парчета месо увити в големи листа от маруля които се мажат с този мега лютив сос който се вари. Аз съм голям привърженик на бабини манджи но някой да ми ги сготви. А относно косата. От 18 годишен си бръсна глава и дори сега на 36 не ми липсва. Излизаш от басейн или баня и си готов.
9
хахо
преди 4 годиниКим-чи си е нашенско кисело зеле,ама олютено със сос от супер люти червени лютиви чушки,нещо от рода на Табаското.Къв чесън,кви риби бре?
8
Гешо
преди 4 годиниНякой проверява ли какви глупости пишат? Ким-чи е лютиво кисело зеле , един вид туршия за кореците.