Снимка: Reuters
fallback

Италианският астронавт Лука Пармитано, който е на мисия на борда на Международната космическа станция /МКС/, днес ще се изяви като джиджей и ще миксира музика от околоземна орбита, съобщава Франс прес.

Лука ще направи кратък диджей сет, като част от денс парти, което ще се проведе на круизен кораб на остров Ибиса.

"Това ще бъде световна премиера, първата по рода си", коментира френският астронавт Жан-Франсоа Клервоа, който ще присъства на партито, предложено от организатор на музикални фестивали. Той специализира и в корабни круизи с електронна музика, съобщава БТА.

"Нашата цел е да приобщим космоса към масовата публика и да популяризираме работата на Европейската космическа агенция", заяви нейният представител Емет Флетшер.

Диджей програмата на Пармитано ще бъде с продължителност между 15 и 20 минути. Тя ще бъде предавана пряко на кораба, където ще присъстват около 3000 души.

42-годишният Лука Пармитано се отправи към МКС на 20 юли на борда на космически кораб "Союз" за 6-месечна мисия. Той вече веднъж пребивава на орбиталната станция през 2013 година.

Италианският космонавт тренирал за диджей изявата си с германски професионалист. Той ще използва таблет със специално качена диджей апликация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

Само покрай партито да не се напият братушките и да го метнат от станцията...

8

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 8 Ако си си направил труда да прочетеш статията става ясно, че този си е редовен астронафт, там е да прави експерименти и да си върши работата. Имал умението да миксира музика, та на някой му дошла идеята за повече публичност да го накарат да го направи в орбита. Нямат намеререние да баталисат ценен товар за да пращат порсто Ди-Джей някакъв да пилее кислород.

7

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЗащото лудите вече са и в космоса. Днес диджей-меринджей, утре ще е някакъв друг луд.И какво НАУЧНО ще се докаже с пращането на тоя *** в космоса? Може би, че човешкото малоумие има място дори и там?!

fallback