Снимка: Istock

Няма значение дали сте се снабдили с най-луксозните и скъпи препарати за почистване, ако допускате някои грешки в почистването. Те правят дома не толкова чист, колкото си мислите и дори могат да застрашат здравето ви и това на любимите ви хора.

Какво не трябва да правите, когато почиствате дома си?

* Не препълвайте миялната машина. Това пречи на протичането на нормален измивен цикъл, както и свободното преминаване на водата и препарата за измиване на съдовете. Същото важи и за пералнята.

* Не мийте дъската за рязане с препарат. Той не върши същата работа като лимонената киселина, например. Затова втривайте парче лимон в дъската редовно преди да я измиете. Това детоксикира и дезинфекцира дъските ви за рязане. След като ги натриете добре с лимона можете да ги измиете с вода и препарат. Това е най-добрият начин за почистването им.

* Не неглижирайте най-често докосваните повърхности в дома. Те са носители на най-много бактерии, а в много случаи са и най-рядко почистваните. Сред тях са кранчета на чешми, ключове за осветление, дръжки на врати, плочки зад кухненски мивки.

* Мийте всички части на кафемашината. Много хора правят грешката да изплакват само каната или цедката, като смятат, че единствено те са местата, на които машината се цапа. Това не е така, тъй като този уред се нагрява цялостно и създава условия за размножаване на бактерии, особено около дюзите.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase