Когато пазаруваме, не мислим как след това да подредим продуктите си вкъщи. Просто слагаме всичко в количката и се насочваме към касата. След това ги поставяме в хладилника без да помислим дали това е правилният начин.
Всъщност, решението ви е грешно, тъй като някои храни не трябва да бъдат държани на едно и също място. Понякога това предизвиква по-бързо разваляне или намаляване на хранителните стойности. Хубаво е да им отделите отделни хладилни рафтове, за да запазите свежестта им за по-дълго време.
Краставици
Те трябва да бъдат оставени сами на някое хладилно ниво. Ако бъдат складирани с пъпеши, банани или домати, започва да се отделя газът етан, който ускорява узряването. Краставиците са много чувствителни към него и по този начин те започват да омекват. Затова трябва да им намерите място, където ще бъдат далече от тези плодове и зеленчуци, за да може да им се наслаждавате по-дълго време.
Тикви и ябълки
Ако обичате често да похапвате тези плодове, по-добре ги дръжте на различни места вкъщи. Ябълките могат да развалят вкуса на тиквата и да ускорят процеса на разваляне. Най-добре складирайте тиквите си на температура от 10-12 градуса, за да може да ги хапвате дори и след 6 месеца.
Кои други продукти трябва да държите отделно, четете в Tialoto.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
2
Анонимен
преди 4 годиниМоже ли да пиатм авТУРката на статията КОЛКО хладилника има в къщи???Ти луда ли си , ***?!Ако живееш в подземия с много помещения ние имаме по една къща 400-500 квадрата на Ривиерата с по един хладилник и един фризер.КАК да я разделя храната като е 100кг поне?!?!
1
Анонимен
преди 4 годиниНе е етан! Етанът принадлежи към алканите и има формула C2H6. Става дума за фитохормона етилен с формула C2H4.