Снимка: istock
fallback

Ако сте работили достатъчно дълго в дадена фирма, компания или организация и смятате, че е крайно време да бъдете повишени, не се страхувайте да го поискате, ако все още никой не е забелязал, че го заслужавате.

Много често поради скромност или недостатъчно самочувствие хората не смеят да поискат онова, което смятат, че заслужават. Така се пропускат немалко шансове в иначе не толкова дългия професионален живот, който повечето от нас имат.
 
Затова не се страхувайте от това да поискате повишение. За да го получите обаче е нужно да приложите някои стратегии, които увеличават шанса реално да получите желаното повишение.
 
Маркирайте постиженията си, докато сте работили в екип
 
Всеки има своята определена роля, когато работи в екип. При груповите типове работа е лесно да не се забележат както постиженията на някои по-способни членове, така и мързелът на други, не особено мотивирани колеги. И когато екипът се окаже успешен, всички печелят симпатии, а не е честно.
 
Затова, ако смятате, че в даден проект успехите са се случили до голяма степен благодарение на вашия професионализъм и отдаденост, изтъкнете го. Това ще бъде част от мотивацията ви, когато поискате повишение.

Определете новата си позиция и заплата
 
Преди да поискате повишение, трябва да визуализирате и определите позицията, за която смятате, че сте подходящи. Тази позиция е придружена и с подходящата заплата. Помислете добре върху това, за да сте подготвени, когато шефът ви ви попита как си представяте новата си роля във фирмата.

Какви стратегии още да използвате, четете в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Да бе, да

преди 4 години

Точно така ще постъпиш и злобните ти колежки ще истерясат.За да получиш повишение, трябва да си предначертал правилната стратегия още преди да избереш какво ще следваш. Ако ще правиш кариера у нас, избери специалност, в сферата на която твоят тато, свако или бако са шефове.

2

Анонимен Програмист

преди 4 години

До Абсурди след 3 месеца си освободен понеже ти е намерил заместник

1

Абсурд

преди 4 години

Казвам на шефа че напускам и заплатата ми скача

fallback