Снимка: Pixabay
fallback

Един от най-големите проблеми на обществото в днешно време са страховете от околния свят. Много от хората се борят със състояния, които не им позволяват да излизат сред хора или пък възпрепятстват общуването им. 

Само преди няколко седмици Роби Уилямс сподели, че три години е страдал от агорафобия и не е искал да напуска леглото си. Макар да звучи невероятно човек, който изнася десетки концерти на година, да има страх от обществото, певецът признава, че не е имал сили за нищо. "Тялото и умът ми не ми позволяваха да върша каквото и да било", споделя той.
 
Уилямс не е единственият изпълнител, който страда от подобна фобия. Бившият член на поп групата One Direction Лиъм Пейн също е изпитвал страх да излезе пред публика. Неговият колега Зейн отменяше на няколко пъти концертите си заради депресия и притеснение.
 
Агорафобията представлява състояние, в което човек се страхува да попадне на място, от което не може да избяга или да се добере бързо до помощ, ако се случи някакъв проблем. Тя често е представяна грешно, тъй като някои хора смятат, че това е страх от отворени пространства. Всъщност агорафобията е много по-сложно психологическо състояние, свързано със специфични обстоятелства, характерни за всеки човек.
 
Още за агорафобията и как да се справите с нея, четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Народна култура

преди 4 години

Всички са ейлиенирани в обществото. Гледаме се помежду си като някакви изтървани. Особено когато някой извади нож хората бягат като някакви страхливци. Всеки те гледа оплашено не сеейки да ти каже една дума на вън по улиците. Що за извънземни сме ние хората.

1

House M.D.

преди 4 години

Да живее архнофобията!

fallback